16 Eylül 2009 Çarşamba

Uşak


Sabah 8’de Gülten’le beraber “kuş yuvamızda” nefis bir gara uyandık. Çok estetik taş binalar, geniş bir peron… Hemen işlerimize koyulduk. Sabah 8.30 itibariyle hummalı çalışmalar başlıyor peronda. Hayata Artı sergisi nereye kurulacak, kiosk görünür bir yerde olmalı, zil zurna ekibi… En geç 9’da ziyaretçiler için hazır durumdayız.
10’da Uşak Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı geldi. Protokol gezimizi yaptık. Konferans vagonunda vali Yardımcısına ve diğer yetkililere Hayata Artı Gençlik Programını ve Coca-Cola’nın çevre yatırımlarını anlattık. Vali Yardımcısına sorduğum soru karşılığında Uşak’ın çevre konusunda kanayan yarasının katı atık yönetimindeki sorunlar olduğunu söyledi.

Aynı saatlerde Hayata Artı Gençlik Programı kapsamında 2 senedir desteklediğimiz “Adım Adım Temiz Gediz” proje ekibi diğer Hayata Artı proje ekiplerinin de desteğiyle büyük bir grup olarak bisikletleriyle gara geldiler. Uşak Valisi ile görüşmeden geliyorlardı. Neden mi? Temiz Gediz Gençleri, Gediz’i yeniden kazanmak için çevre insiyatifi oluşturmak amacıyla 2008 yılında başlattıkları projelerine bu sene çok anlamlı bir etkinlikle son veriyorlar. Bu nedenle de Gediz Nehri’nin doğduğu Kütahya’dan başlayıp Uşak, Manisa’dan sonra Gediz Nehrinin denize döküldüğü İzmir’de son bulacak bir bisiklet turu düzenliyorlar. Uğradıkları dört şehirde gerçekleştirdikleri aktivitelerle Çevre Bakanı’nın yanı sıra İzmir, Manisa, Uşak ve Kütahya Valileri’nden 31 Aralık 2012 tarihine kadar Gediz’in temizlenmesi sözü alıyorlar. Bu amaçla, 15 Eylül Salı günü Kütahya’dan bisikletleri ile yola çıkan 10 gencimiz, Uşak’tan sonra yarın, 17 Eylül Perşembe günü 10:00’da Manisa Garı’nda kamu yetkileri, Coca-Cola çalışanları ve tren ziyaretçileriyle buluşacaklar.
Gençlerimiz, bayi ve satış ekibimizle kalabalık bir grup olarak güzel bir öğlen yemeği yedik. Satış ekibi gençlerimizi İzmir’e davet etti.
Yemeğin ardından saat 15 sularında CNN Turk Fatih Türkmenoğlu gençlerle çok samimi güzel bir röportaj yaptı. Tren gece 12 itibariyle Manisa’ya doğru yola çıktı…

Işılsu Vural




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder