18 Eylül 2009 Cuma

18.09.2009

Balıkesir den saat 23.30 da Bandırmaya hareket eden Hürriyet Treni’n de, Hayata Artı Gençlik Programı tarafından desteklenen “Manyas Temiz Suyunu Geri İstiyor” proje ekibi olarak biz de vardık. Yemekli  vagonda müzikler eşliğinde başlayan yolculuğumuz gecenin ilerleyen saatlerinde Bandırma Garı’na varmamız ile son buldu. Aslında son değil, ağaran günle birlikte yeni bir yolculuk başladı.
Saat 07:00 de hummalı çalışmalarımıza başladık. Fotoğraflarımızı nasıl yerleştireceğimizi düşünürken bize eşlik eden martılar ve çiseleyen yağmur hoş geldiniz der gibiydi. Panolara Manyas Gölü’nün kirlilik fotoğraflarını astık, standımızı hazırladık. Artık karşılama sırası bizdeydi.
Saatler 10.00’u gösterdiğinde Bandırma kaymakamı ve belediye başkanı standımıza ilk gelen ziyaretçilerimizdi. 2008 yılında başlayan projemizle bu zamana kadar elde ettiğimiz sonuçları anlattık. Manyas Kuş Gölü için yapılan çalışmaların devam etmesi gerektiğini belirterek, farkındalık oluşturmak adına sürdürdüğümüz bu çalışmamızda bize destek olacaklarını söylediler.  Kamu kuruluşları ve yerel yönetimlerden temsilcilerle Manyas Gölü’ndeki sorunları tartışmak ve Manyas Gölü için nelerin yapılabileceğini masaya yatırıp, çözüm önerileri geliştirmeye çalışacağımız Arama Konferansı’na katılım çağrısı yaptık. Bizi dinleyen belediye başkanı ve kaymakama, yapacağımız faaliyetlerden bahsederken, onların da bizi destekleyen cümleler ile katkı sağlaması “Manyas Temiz Suyunu Geri İstiyor” proje ekibi olarak bizi hem umutlandırdı hem de keyiflendirdi.

Cansu Balaban & Aylin Yarmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder